هدف از پلاسما درمانی مبتلایان به کرونا، دارو فاویپیراویر روی چه بیمارانی تاثیر دارد؟

به گزارش وبلاگ سمیه، طبرسی در مورد طرح اهدای پلاسما و نحوه استفاده از دارو های فاویپیراویر و رمدسیویر توضیحاتی ارائه کرد.

هدف از پلاسما درمانی مبتلایان به کرونا، دارو فاویپیراویر روی چه بیمارانی تاثیر دارد؟

به گزارش وبلاگ سمیه از باشگاه وبلاگ سمیه ، پیغام طبرسی مدیر بخش عفونی بیمارستان مسیح دانشوری در تشریح چگونگی پلاسما درمانی برای بیماران کرونایی، گفت: هدف از پلاسما درمانی، تزریق پلاسمای دارای آنتی بادی ضد ویروس کرونا به فردی است که مبتلا به بیماری بوده و دارو های معمولی به درمان او یاری نکرده اند. کسانی می توانند اهدای پلاسما انجام دهند که پیش از این کرونا گرفته و درمان شده اند. برای ساخت آنتی بادی در بدن این افراد، قبل از اهدای پلاسما باید یک تا دو هفته از درمان آن ها گذشته باشد.

او اضافه نمود: در طرح اهدای پلاسما، خانم هایی که سابقه زایمان یا سقط داشته اند، موارد مناسبی برای اهدای خون نبوده و سازمان انتقال خون این افراد را از بقیه جدا می نماید، اما سایر افراد در صورتی که بیماری های زمینه ای نداشته و مایل باشند، می توانند اهدای پلاسما را انجام دهند.

طبرسی ادامه داد: اهدای پلاسما در همه واحد های سازمان انتقال خون انجام نمی گردد و تنها در بعضی مراکز خاص صورت می گیرد. در حال حاضر بیمارستان مسیح دانشوری، بیمارستان بقیه الله و چند مرکز دیگر برای اهدای پلاسما در نظر گرفته شده اند.

مدیر بخش عفونی بیمارستان مسیح دانشوری، تاکید نمود: در حال حاضر روش درمانی پلاسما یک طرح تحقیقاتی بوده و هنوز نتایج آن تعیین نیست. اما آن چه به صورت ضمنی دیده می گردد، پاسخ مثبتی است که بدن بعضی از بیماران به این روش درمانی داده است.

او گفت: طرح اهدای پلاسما از یک ماه قبل آغاز شده و تا کنون در بیمارستان مسیح دانشوری 20 مورد تزریق اجرا شده است. با وجود پاسخ نسبتا خوبی که این روش درمانی روی بیماران داشته، اما تا نتیجه گیری نهایی نمی توانیم نسبت به اثر بخش بودن این روش درمانی نظری بدهیم.

طبرسی اظهار کرد: در حال حاضر هیچ دارویی مورد تایید سازمان بهداشت جهانی و وزارت بهداشت کشور ها برای درمان کرونا نیست. فاویپیراویر و رمدسیویر دارو هایی هستند که در حال حاضر برای درمان کرونا استفاده می شوند و بر روی درمان بیماران مبتلا به کرونا تاثیر دارند، اما هیچ کدام از این دو دارو فعلا مجوز هیچ سازمان جهانی را ندارند.

مدیر بخش عفونی بیمارستان مسیح دانشوری گفت: بیماری کووید-19 چند مرحله ای بوده و در هر مرحله ممکن است یک نوع دارو روی بیمار تاثیر داشته باشد. فاویپیراویر و رمدسیویر، تنها در یک مرحله خاص برای درمان بیماری تاثیر دارد و برای بیمارانی که به مرحله آی سی یو می رسند اثر گذار نیستند. متاسفانه بعضی خانواده ها برای نجات عزیزانشان پول کلانی برای خرید این دارو ها و می پردازند در حالی که فایده ای ندارد.

او عنوان نمود: در هیچ جای جهان مجوز فروش دارو های فاویپیراویر و رمدسیویر در داروخانه های کشور، صادر نشده است؛ چرا که تاثیرات طولانی مدت این دارو ها هنوز تعیین نبوده و ممکن است عوارض جانبی داشته باشند.

طبرسی در سرانجام یادآوری کرد: تاثیر درمانی فاویپیراویر و رمدسیویر در مرحله 7 تا 12 روز اول بیماری و زمانی است که فرد مبتلا دچار افت اکسیژن، درگیری ریوی و شدت در علائم بیماری شده است. 90 درصد کسانی که علائم خفیف بیماری را دارند، در خانه و با خودمراقبتی بالینی درمان شده و نیازی به مصرف دارو پیدا نمی نمایند.

منبع: جام جم آنلاین

به "هدف از پلاسما درمانی مبتلایان به کرونا، دارو فاویپیراویر روی چه بیمارانی تاثیر دارد؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "هدف از پلاسما درمانی مبتلایان به کرونا، دارو فاویپیراویر روی چه بیمارانی تاثیر دارد؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید