3000 واحد مسکن مهر برای کیست؟

به گزارش وبلاگ سمیه، روز گذشته خبر رسید که یک نفر 3000 واحد مسکن مهر در اختیار دارد؛ این در حالی است که ارزش این تعداد واحد در اوایل دهه 90 به کمتر از 80 میلیارد تومان می رسید، حالا، اما به علت برخورداری مالک این تعداد واحد از زیرساخت ها و امکانات دولتی، صاحب حدود 3000 میلیارد تومان سرمایه است.

3000 واحد مسکن مهر برای کیست؟

به گزارش ایسنا، موضوع احتکار واحد های مسکن مهر به وسیله دلالان سال هاست که مطرح می گردد. عدد و رقم هایی نیز قبلا از مالکیت سلطان های مسکن بر 200 یا 300 واحد مسکن مهر شهر تازه پردیس شنیده می شد. مردادماه سال 1398 مدیرعامل سابق شرکت عمران پردیس از تملک 700 واحد مسکن مهر به وسیله یک نفر خبر داده بود. به تازگی، اما ابعاد تازهی از در اختیار داشتن واحد های مسکن مهر به وسیله برخی افراد گگردده شد.

به گفته سرپرست شرکت عمران شهر های تازه، یک نفر 3000 واحد مسکن مهر در اختیار دارد. علیرضا جعفری البته به موقعیت این واحد ها اشاره نکرد، اما شنیده می گردد به علت جولان دلالان در شهر پردیس احتمالا واحد های مورد اشاره جعفری در این شهر قرار گرفته است.

با توجه به این که مالکیت در اقتصاد کشور محترم است شاید نتوان خرده گرفت که یک نفر تعداد قابل توجهی واحد مسکونی را به تملک خود درآورد، اما خالی نگه داشتن خانه هایی که بسیاری از مردم آرزوی آن را دارند چه توجیهی می تواند داشته باشد. طبق آمار پنج سال قبل 2.5 میلیون خالی از سکنه در کشور وجود دارد در حالی که 1.3 میلیون خانوار در کشور به صورت دو خانواده در یک واحد مسکونی زندگی می نمایند.

موضوع دیگر این که دلالان از ارزش افزوده واحد های مسکن مهر که به علت برخورداری از زیرساخت ها، امکانات و تسهیلات دولتی مرتبا قیمت آن ها طی 14 سال گذشته افزایش یافته بهره برده اند. اوایل دهه 90 برخی افراد، مسکن مهر را متری 300 هزار تومان خریداری کردند و در حال حاضر بالای 10 میلیون تومان در هر متر مربع می فروشند.

حال تصور کنید کسی که 3000 واحد مسکن مهر را در اختیار دارد چه سود هنگفتی به جیب زده است. با این پیش فرض که واحد های مذکور در شهر تازه پردیس قرار گرفته است و قیمت آن ها بین 800 تا 1.2 میلیارد تومان است قیمت هر واحد را یک میلیارد تومان در نظر می گیریم. بر این اساس، فردی که 3000 واحد را به تملک خود درآورده 3000 میلیارد تومان سرمایه دارد؛ در حالی که اوایل دهه 90 تمامی این واحد ها را کمتر از 80 میلیارد تومان خریداری نموده است.

خردادماه سال گذشته شرکت عمران در چهار شهر پردیس، پرند، اندیشه و هشتگرد گفت که از این پس کسانی که واحد های مسکن مهر را به قصد سرمایه گذاری خریده اند و قصد سکونت ندارند باید 20 درصد یارانه ای که دولت بابت هزینه ساخت واحد ها متحمل شده را پرداخت نمایند؛ تصمیمی که به مذاق دلالان پردیس خوش نیامد و با تحریک متقاضیان واقعی نسبت به این تصمیم دولت معترض شدند. هرچند همان زمان اعلام شد که متقاضیان واقعی مشمول افزایش قیمت نیستند.

احتکار 3000 واحد مسکن مهر به وسیله یک نفر و استفاده دائم از ارزش افزوده این واحد ها در حالی خبرساز شده که هنوز طرح مالیات بر خانه های خالی شکل اجرایی به خود نگرفته است. اگرچه سازمان امور مالیاتی روز 29 دی ماه 1400 فهرست واحد های خالی را منتشر کرد، اما گفته می گردد فعلا حدود 12 هزار واحد در کل کشور مشمول مالیات بر واحد های خالی شده اند. این در حالی است که وزارت راه و شهرسازی یک میلیون و 170 هزار خانه خالی را شناسایی و به سازمان امور مالیاتی معرفی نموده است.

عدم اعمال پایه های مالیاتی که سال ها حرف آن مطرح و اجرایی نمی گردد مثل مالیات برعایدی سرمایه، مالیات خانه های لوکس و مالیات خانه های خالی، اقتصاد مسکن را رنج می دهد. این در حالی است که به علت رکود ساخت و ساز و کاهش توان متقاضیان واقعی مسکن، هر ساله به تعداد اجاره نشین ها افزوده می گردد. طبق آمار تا سال 1398 حدود 42 درصد مردم تهران مستاجر بودند که بر اساس آمار غیررسمی، هم اکنون این عدد به بالای 50 درصد رسیده است.

کارشناسان، انتشار فهرست خانه های خالی را گام مهمی در تحقق عدالت اجتماعی و امیدآفرینی به دهک های پایین می دانند؛ دهک هایی که بعضا تمام عمر مستاجر هستند و باید شاهد خالی ماندن 3000 واحد به وسیله یک نفر باشند!

منبع: فرارو

به "3000 واحد مسکن مهر برای کیست؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "3000 واحد مسکن مهر برای کیست؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید