فرودگاه های جهان در آینده به چه شکلی خواهند بود؟

به گزارش وبلاگ سمیه، شرکت بین المللی طراحی معماران فنترس، طی مسابقه ای از دانشجویان معماری خواسته بود، آینده فرودگاه ها را تجسم و طرح های خود را برای آن ها ارسال نمایند. آن ها با ایده های خیره نماینده ای روبرو شدند.

فرودگاه های جهان در آینده به چه شکلی خواهند بود؟

مسافرت هوایی دائماً در حال تغییر است و فرودگاه ها همواره در حال تطبیق خود با این موضوع هستند. از امکانات رفاهی و ترافیک هوایی بیشتر گرفته تا افتتاح سالن های استراحت و اضافه شدن وای فای و امکانات بیشتر، همگی از جمله اقداماتی است که فرودگاه های جهان برای تأمین احتیاج مسافران به اوت لت های بیشتر و گزینه های سازگار با محیط زیست و فضاهای عمومی محبت آمیز تر، در پیش گرفته اند. در این میان می توان یکی از برترین فروگاه های جهان را فرودگاه چانگی سنگاپور دانست، هر چند که سایر فرودگاه ها نیز در کوشش هستند تا از این رقابت عقب نمانند.

شرکت بین المللی طراحی معماران فنترس (Fentress Architects) برای فهمیدن اینکه تمام این پیشرفت ها به کجا منتهی خواهد شد، دانشجویان معماری را به چالش کشیده و از آن ها خواسته بود تا آینده فرودگاه ها را تجسم نمایند. بیش از 500 دانشجو از 50 کشور جهان، طرح های خود را ارسال کردند. این دانشجویان، دیدگاه های بسیار تاثیرگذاری داشتند که به وسیله هیئتی از متخصصان قضاوت شد و در میان آن ها کریستین نگرونی نیز حضور داشت. طرح برنده به دااُرو وانگ (Daoru Wang) از دانشگاه ایالتی کارولینای شمالی تعلق داشت. او طرح خود را فرودگاه بی نهایت نامیده بود که دو تالار هشت گوش آن با یکدیگر هم پوشانی داشتند. فارغ از اینکه طرح مذکور تا چه مقدار عملی است، ساخت ترمینال ها در سطحی بالاتر از زمین و پنجره های بزرگ می تواند موقعیتی ایده آل برای تماشای هواپیماها به وجود آورد.

با وجودی که طرح های ارسالی به شرکت معماران فنترس، از جهات مختلفی با یکدیگر تفاوت داشتند، اما چندین مورد در تمام آن ها ثابت بود. این طور به نظر می رسد که فرودگاه ها در آینده در زمینه محیط زیست و تجربه مسافران کارآمد خواهند بود. شرکت نمایندگان این مسابقه بر در دسترس بودن فرودگاه ها به وسیله خودور و قطار تأکید داشتند تا به این ترتیب، طرح پیشنهادی آن ها بتواند به برترین شکل ممکن به جوامع خود خدمات رسانی کند. در بعضی طرح ها، خانه های مسکونی اطراف فرودگاه نیز لحاظ شده بود که به ایده شهر فرودگاهی (aerotropolis) اشاره دارد، مفهومی که طبق آن فرودگاه در مرکز یک کلان شهر یکپارچه واقع شده است و دیگر هویت مجزایی برای آن تعریف نمی گردد. این ایده، هسته اصلی طرح سامانتا پیرس از مؤسسه فناوری نیوجرسی در نیوآرک را تشکیل می داد که به عنوان طرح دوم انتخاب شد. طبق این طرح، فرودگاه بزرگی درست وسط شهر قرار گرفته و او تصور نموده است که شهر نیوآرک، بر اساس اصول شهر فرودگاهی چه شکلی خواهد داشت. همه متفق القول موافق هستند که این طرح بسیار بهتر از فرودگاه بین المللی لیبرتی نیوآرک به نظر می رسد.

رتبه سوم مسابقه شرکت معماران فنترس به ایده شگفت آوری تعلق گرفت که نوع تازه و شهرمانند فرودگاه هیترو، بزرگ ترین فرودگاه لندن و اروپا، را به نمایش گذاشته بود. کریستوفر جانسون از دانشگاه هنرهای خلاقانه در فارنهام بریتانیا، خالق این طرح بوده است و درختان از عناصر برجسته طراحی او هستند.

اگر در پی خرید بلیط هواپیما هستید، می توانید به وسیله موتور جست وجوی پرواز وبلاگ سمیه، مقرون به صرفه ترین بلیط هواپیما به مقصد مورد نظرتان را یافته و از فروشنده های معتبر بخرید.

منبع: کجارو / thepointsguy.com

به "فرودگاه های جهان در آینده به چه شکلی خواهند بود؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "فرودگاه های جهان در آینده به چه شکلی خواهند بود؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید