طرز تهیه شیرینی یاقوتی خانگی مناسب عید نوروز

به گزارش وبلاگ سمیه، شیرینی یاقوتی، ظاهری شکیل و مجلسی دارد و می توانید به عنوان یکی از شیرینی های عید نوروز روی آن حساب کنید. در طرز تهیه شیرینی یاقوتی ، کره را با پودر شکر الک شده، زرده تخم مرغ و پودر زنجبیل مخلوط نموده و نشاسته و آردها را به آن اضافه کنید. سپس، خمیر حاصل را پس از استراحت دادن در یخچال با وردنه پهن نموده و قالب بزنید. در نهایت، شیرینی یاقوتی را در فر 180با دمای درجه به مدت 15 دقیقه بپزید و پس از خنک شدن، روی شیرینی ها را با بریلو یا مواد دلخواه دیگر تزئین کنید.

طرز تهیه شیرینی یاقوتی خانگی مناسب عید نوروز

شیرینی یاقوتی

زمان آماده سازیحدود 1 ساعت
زمان تهیه شیرینی15 دقیقه در فر و 30 دقیقه در تابه
اندازه سختیمیانه

طرز تهیه شیرینی یاقوتی

شیرینی یاقوتی بافتی نرم و پودری شکل دارد و با کمی خلاقیت می توانید آن را شبیه انواع شیرینی فانتزی و تازه، به روش های مختلفی تزئین و سرو کنید. برای مثال، می توانید برای تزئین این شیرینی از شکلات بن ماری شده یا مارمالاد یاری گرفته یا رنگ های مختلف و متضاد ژله ای را در تهیه بریلو به کار ببرید. پودر نارگیل و پودر پسته هم که پای ثابت کار هستند و خلاصه همه چیز آماده است تا نشان دهید که یک کدبانوی تمام عیار هستید. در ادامه، مواد لازم برای تهیه شیرینی یاقوتی و بریلو را آماده نموده و دست به کار شوید.

مواد لازم برای تهیه بریلو

برای تهیه ترکیب ژله ای برای رویه شیرینی یاقوتی، مواد اولیه زیر را فراهم کنید:

مواد لازماندازه مورد احتیاج
آب3/2 لیوان + 3 قاشق غذاخوری
شکر3/2 لیوان
آب لیموترش4/1 لیوان
نشاسته ذرت2 قاشق غذاخوری
رنگ ژله ایبه اندازه لازم

مراحل طرز تهیه بریلو

روش کار به ترتیب مراحل زیر است:

  • مرحله اول: ابتدا نشاسته را با 3 قاشق آب سرد داخل لیوانی مناسب ریخته و اندازهی با قاشق هم بزنید تا نشاسته کاملا حل گردد.
  • مرحله دوم: در ادامه، آب، شکر و آب لیموترش را داخل قابلمه ای مناسب ریخته و روی حرارت قرار دهید تا شکر کاملا حل گردد. سپس مخلوط حاصل را از صافی عبور داده و کنار بگذارید.
  • مرحله سوم: ترکیب صاف شده آب و شکر را با نشاسته ذرت حل شده مخلوط نموده و مجددا آن را روی حرارت قرار دهید تا غلیظ تر گردد.
  • مرحله چهارم: در نهایت، رنگ ژله ای دلخواه خود را به ترکیب مواد افزوده و پس از کمی هم زدن، بریلو را کنار بگذارید. حتی می توانید مخلوط نشاسته را به چند قسمت تقسیم نموده و برای هر قسمت، یک رنگ ژله ای متفاوت بهره ببرید.

مواد لازم برای تهیه شیرینی یاقوتی

مواد اولیه برای تهیه این شیرینی مجذوب کننده و خوشمزه به صورت زیر است:

مواد لازماندازه مورد احتیاج
آرد قنادی150 گرم
آرد برنج50 گرم
نشاسته ذرت30 گرم
زرده تخم مرغ1 عدد
کره125 گرم
پودر شکر60 گرم
پودر زنجبیل1 قاشق چایخوری
بریلوبه اندازه لازم

مراحل دستور تهیه شیرینی یاقوتی در منزل

برای پخت شیرینی یاقوتی، مطابق مراحل زیر پیش بروید:

  • مرحله اول: چند دقیقه پیش از آغاز کار، کره و تخم مرغ را از یخچال خارج نموده و در دمای محیط قرار دهید. صبر کنید تا کره کمی نرم تر گردد.
  • مرحله دوم: آرد برنج را با آرد قنادی و نشاسته ذرت مخلوط نموده و در کاسه ای بزرگ الک کنید.
  • مرحله سوم: پودر شکر را در ظرف دیگری الک نموده و کره را به آن بیافزایید. سپس این ترکیب را با دور تند همزن برقی مخلوط کنید تا حالتی یکدست و حجیم پیدا نموده و کرم رنگ گردد.
  • مرحله چهارم: حالا زرده تخم مرغ را همراه با پودر زنجبیل به مخلوط کره اضافه نموده و یک دقیقه دیگر مواد را هم بزنید.
  • مرحله پنجم: در ادامه کار همزن برقی را کنار بگذارید، آرد الک شده را به تدریج به مخلوط مواد افزوده و با لیسک هم بزنید.
  • مرحله ششم: وقتی خمیر جمع شد، آن را داخل یک کیسه پلاستیکی به صورت مستطیل فرم داده و در یخچال بگذارید تا به مدت نیم ساعت استراحت کند.
  • مرحله هفتم: پس از گذشت زمان لازم، خمیر را از یخچال خارج کنید. سپس آن را بین دو لایه پلاستیکی روی سطحی صاف قرار داده و با وردنه به ضخامت نیم سانت پهن کنید.
  • مرحله هشتم: فر را روشن نموده و حرارت را روی 180 درجه سانتی گراد تنظیم کنید تا فضای داخلی آن کاملا گرم گردد.
  • مرحله نهم: در ادامه، خمیر پهن شده را با قالب دلخواه برش بزنید. سپس وسط هر شیرینی یک فرورفتگی کوچک ایجاد نموده و آن ها را کف سینی فر که از قبل کمی چرب نموده اید، بچینید.
  • مرحله دهم: 15 دقیقه بعد، شیرینی ها را از فر خارج نموده و در دمای محیط قرار دهید تا خنک شوند. سپس، اندازهی بریلو را داخل قیف قنادی ریخته و وسط شیرینی ها را با آن تزئین کنید.

طرز تهیه شیرینی یاقوتی بدون فر

شما می توانید مثل طرز تهیه شیرینی چنگالی در خانه ، شیرینی یاقوتی را هم بدون استفاده از فر تهیه کنید. مطمئن باشید در صورت رعایت اصول کار، شیرینی شما تفاوت قابل ملاحظه ای با نوع پخته شده در فر نخواهد داشت. برای این منظور، مراحل کار به ترتیب زیر خواهد بود:

  • مرحله اول: خمیر شیرینی را مطابق دستوری که پیش از این خواندید، آماده نموده و پس از استراحت دادن، قالب بزنید.
  • مرحله دوم: کف یک تابه مناسب را با کاغذ روغنی پوشانده و شیرینی ها را با فاصله روی آن بچینید.
  • مرحله سوم: در ادامه، تابه را به مدت 30 دقیقه روی شعله پخش کن و حرارت ملایم قرار داده و درب آن را با دم کنی بپوشانید.

به همین سادگی، شیرینی عید شما با امکاناتی ساده و در دسترس آماده می گردد و می توانید آن را با نوشیدنی های دلخواه سرو کنید.

نکات مهم برای تهیه شیرینی یاقوتی

برای تهیه شیرینی یاقوتی در منزل، نکات و ریزه کاری هایی وجود دارد که رعایت آن ها، نتیجه کار شما را به مراتب بهتر و حرفه ای تر می نماید. برای مثال به این نکات توجه کنید:

  • شما می توانید برای قالب شیرینی یاقوتی، از قالب های آماده ساوارین بهره ببرید. این قالب ها در مرکز خود یک فرورفتگی دارند که می توان آن را با رنگ های مختلف بریلو پر کرد.
  • در صورت استفاده از فر برقی، دمای فر باید حدود 20 درجه کمتر باشد.
  • وقتی زیر شیرینی ها کمی طلایی شد، پخت آن ها کامل شده و باید از فر خارج شوند.
  • حتما کره و تخم مرغ را از 30 دقیقه قبل از یخچال خارج کنید تا به دمای محیط برسند.
  • وقتی شیرینی ها داغ هستند، آن ها را جابه جا نکنید، زیرا به سرعت پودر خواهند شد.

اصول نگهداری از شیرینی یاقوتی

اجازه دهید شیرینی های یاقوتی کاملا خنک شوند. سپس آن ها را در ظرفی درب دار و تمیز ریخته و در مکانی خشک و خنک مثل یخچال نگهداری کنید. شیرینی یاقوتی یکی شیرینی خشک محسوب می گردد و مدت ماندگاری آن خیلی بیشتر از انواع شیرینی خامه ای است. با رعایت شرایط گفته شده می توانید آن را به مدت 1 ماه مصرف کنید.

برترین جایگزین ها در طرز تهیه شیرینی یاقوتی

شما می توانید برای سرو شیرینی یاقوتی، به جای استفاده از بریلو، از پودر پسته بهره ببرید. اگر به یاد داشته باشید، این روش در طرز تهیه نان پنجره ای هم مرسوم بود. با این حال، پیشنهاد ما این است که ترکیبی از این روش ها را به کار ببرید تا در نهایت یک ظرف شیرینی عید نوروز با رنگ های متنوع و مجذوب کننده داشته باشید. بعلاوه در برخی رسپی های شیرینی یاقوتی، به جای پودر زنجبیل از پودر هل استفاده می گردد که کاملا سلیقه ای است. نکته دیگر اینکه می توان به جای 125 گرم کره در دستور ذکر شده، از ترکیب 100 گرم کره و 25 گرم روغن صاف قنادی استفاده کرد.

شیرینی یاقوتی، یاقوت پذیرایی شما…

در بالا طرز تهیه شیرینی یاقوتی را شرح داده و نکات نگهداری و تهیه آن را برایتان گفتیم. پیشنهاد می کنیم این شیرینی مجذوب کننده را تهیه نموده و یک شیرینی خانگی برای پذیرایی از مهمانان آماده کنید. البته، اگر فکر می کنید که فرصت شما برای تهیه شیرینی محدود است و نمی توانید حدود 1 تا 2 ساعت وقت بگذارید، از سفارش شیرینی وبلاگ سمیه یاری بگیرید.

شما می توانید با مراجعه به این سایت محبوب و پرطرفدار، انواع شیرینی های خشک و تر را با برترین کیفیت و مواد اولیه از شیرینی فروشی های طرف قرارداد وبلاگ سمیه سفارش داده و به راحتی درب منزل خود تحویل بگیرید. امیدواریم خرید اینترنتی خوب و رضایت بخشی در پیش داشته باشید.

سوالات متداول

مدت ماندگاری شیرینی یاقوتی چقدر است؟

اگر شیرینی را در ظرف درب دار و در مکانی خشک و خنک نگهداری کنید، تا یک ماه ماندگاری خواهد داشت.

برای تزئین شیرینی یاقوتی از چه موادی می توان استفاده کرد؟

برای تزئین شیرینی یاقوتی می توان از بریلو، مارمالاد، شکلات بن ماری شده، پودر پسته و پودر نارگیل استفاده کرد.

مدت زمان پخت شیرینی یاقوتی چقدر است؟

این شیرینی خوش طعم، ظرف 15 دقیقه داخل فر و 30 دقیقه داخل تابه می پزد.

منبع: اسنپ فود

به "طرز تهیه شیرینی یاقوتی خانگی مناسب عید نوروز" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه شیرینی یاقوتی خانگی مناسب عید نوروز"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید