طرز تهیه مربای هویج خانگی با عطر وانیل
به گزارش وبلاگ سمیه، یکی از خوشمزه ترین انواع مربا های محبوب و پراستفاده در میان ایرانیان، مربای هویج است که هواداران بسیاری دارد و معمولا برای میان وعده یا صبحانه سرو می گردد. مربای هویج با دستورهای متنوعی تهیه می گردد و معمول ترین روش طرز تهیه مربای هویج با هویج رنده شده است. این مربا را در همه فصول می توان تهیه کرد؛ چرا که هویج همواره در دسترس است؛ اما پیشنهاد می کنیم این مربا را در فصلی که هویج فراوان و مقرون به صرفه است، تهیه کنید. مربای هویج را به صورت مجلسی و به شکل گل رز یا هویج قالب زده نیز می توان تهیه کرد.
در ادامه همراه ما باشید تا طرز تهیه مربای هویج خانگی را به طور کامل به شما آموزش دهیم. بعلاوه شما می توانید بعد از این مطلب، طرز تهیه مربا انجیر را نیز در سایت ما بخوانید.
طرز تهیه مربای هویج خانگی | |
میزان مربا | 1 شیشه |
زمان آماده سازی | حدود 1 ساعت |
زمان پخت | 3 ساعت |
درجه سختی | میانه |
مربای هویج رنده شده
اگر هویج را دوست داشته باشید، قطعا نمی توانید از طعم مربا هویج با عطر وانیل بگذرید. به این منظور، همراه ما باشید تا ساده ترین دستور تهیه این مربا را در اختیارتان قرار دهیم.
مواد لازم برای تهیه مربا هویج
با میزان موادی که در این دستور قرار گرفته است، می توانید یک شیشه مربا هویج تهیه کنید. در صورتی که می خواهید کمتر یا بیشتر از یک شیشه، مربای هویج تهیه کنید، کافی است میزان مواد را ضرب یا تقسیم کنید.
مواد لازم | میزان مورد احتیاج |
هویج رنده شده | 500 گرم |
شکر | 500 گرم |
آب | 1 پیمانه (معادل یک لیوان دسته دار فرانسوی) |
وانیل | یک چهارم قاشق چای خوری |
جوهر لیمو | نوک قاشق چای خوری |
مراحل طرز تهیه مربای هویج خوش رنگ
برای آنکه یک مربای هویج خوشمزه و خوش رنگ داشته باشید، کافیست مراحل زیر را با دقت دنبال کنید:
- مرحله اول: برای درست کردن مربای هویج، ابتدا حدود نیم کیلوگرم هویج را به خوبی شسته و پوست بگیرید. جالب است بدانید گرفتن پوست هویج ها در این مرحله اختیاری است و برخی افراد برای تهیه مربای هویج، پوست آن را نگه می دارند. توجه داشته باشید که اگر قصد دارید از پوست هویج هم بهره ببرید، باید دقت بیشتری در شستن آن به خرج بدهید.
- مرحله دوم: هویج ها را با دقت رنده کنید. در این مرحله شما می توانید از رنده ریز یا درشت بسته به سلیقه خود بهره ببرید. هویج های رنده شده را داخل قابلمه بریزید و آب را به آن اضافه کنید. (در این مرحله می توانید برای خلال کردن هویج ها، از رنده آلمانی نیز بهره ببرید که شکل بهتری به هویج ها می دهد.)
- مرحله سوم: قابلمه را روی حرارت قرار دهید و درب آن را بگذارید. اجازه دهید تا آب بخار شده و هویج های رنده شده، حدود بیست دقیقه نیم پز شوند. پیشنهاد می کنیم در این مرحله، چند بار هویج ها را زیر و رو کنید تا ته نگیرند.
- مرحله چهارم: درب قابلمه را بردارید و شکر را به هویج های نیم پز شده، اضافه کنید و با یک قاشق مواد داخل قابلمه را به خوبی هم بزنید تا شکر با هویج ها مخلوط گردد. توجه داشته باشید که اگر در این مرحله حرارت بالا باشد و قبل از حل شدن دانه های شکر، مربا به جوش بیاید، مربای شما بعد از پخت حتما شکرک می زند. پس اجازه دهید تا مواد داخل قابلمه با حرارت ملایم بجوشد تا قوام لازم را پیدا کند.
- مرحله پنجم: برای اینکه مطمئن شوید که مربا به غلظت مورد نظرتان رسیده یا نه، می توانید کمی از شهد مربا برداشته و داخل یک لیوان آب سرد بریزید. اگر شهد مربا به صورت سالم در آب سرد ته نشین شد و متلاشی نشد، یعنی مربا آماده شده است. معمولا برای رسیدن به چنین حالتی باید اجازه دهید مربا حدود 3 الی 4 ساعت بپزد.
- مرحله ششم: به مرحله ششم از طرز تهیه مربای هویج رسیدیم. وقتی مربای هویج شما به قوام مدنظرتان رسید، جوهر لیمو را با یک قاشق آب کاملا حل کنید و در آخر به مربا اضافه و مخلوط کنید. اگر جوهر لیمو در دسترس ندارید، می توانید از نصف قاشق غذاخوری آبلیمو نیز بهره ببرید. توجه داشته باشید که میزان جوهر لیمو یا آبلیمو نباید بیش از حد باشد؛ وگرنه مربای شما ترش می گردد. در آخر نیز می توانید برای بهتر شدن طعم مربا، کمی وانیل به آن اضافه کنید.
- مرحله هفتم: بعد از اضافه کردن وانیل، حرارت را خاموش کنید و اجازه دهید مربا داخل قابلمه کاملا خنک گردد. پیشنهاد ما این است که اجازه دهید مربا برای یک شب داخل محیط بماند و بعد آن را داخل ظرف شیشه ای دردار، تمیز و خشک بریزید. بهتر است این مربا را داخل فضای سرد و خشک مثل یخچال نگهداری کنید.
در انتها این مطلب، پیشنهاد می کنیم که اگر به مربا علاقه دارید، طرز تهیه مربای لیمو شیرین را نیز مطالعه کنید
نکات مهم طرز تهیه مربا هویج
برای اینکه مربای خوشمزه تر و باکیفیت بهتری داشته باشید، حتما نکات زیر را در طرز تهیه مربای هویج مدنظر قرار دهید.
- هویج ها رو حتما بعد از رنده کردن وزن کنید و هم وزن هویج هایی که رنده نموده اید، از شکر بهره ببرید.
- می توانید برای خوش طعم شدن مربا، یک قاشق خلال بادام یا خلال پسته هم داخل مربای هویج استفاده نموده و در مراحل آخر و به همراه وانیل به مربا اضافه کنید.
- توجه داشته باشید که تمیز بودن ظرفی که مربا را در آن می ریزید، بسیار مهم است. قابلمه ای که مربا را در آن می پزید، باید کاملا تمیز و عاری از هر گونه چربی و نم و رطوبت باشد. شیشه هایی که برای نگهداری مربا در نظر می گیرید هم باید کاملا تمیز و خشک باشند.
- در نظر داشته باشید که برای خوشرنگ شدن مربا باید اجازه دهید بعد از پخت به مدت 24 ساعت در محیط آشپزخانه بماند.
- مربای هویج را بهتر است داخل ظرف لعابی یا تفلون بپزید.
- برای تهیه مربای هویج مجلسی، می توانید هویج ها را به صورت حلقه ای برش بزنید و بعد با کاتر دلخواه قالب بزنید و بپزید. بعلاوه شما می توانید هویج را با پوست کن به صورت نواری برش دهید و به شکل گل رز بپیچید و بپزید.
- میزان قابلمه ای که برای تهیه مربا استفاده می کنید، باید به میزان شعله گاز شما باشد؛ چرا که این موضوع در تعادل بین پخت و به قوام رسیدن مربا تاثیر زیادی دارد. اگر قدرت شعله شما نسبت به میزان قابلمه کم باشد، مربا تا به قوام رسیدن شیره له می گردد. بعلاوه اگر قدرت شعله نسبت به میزان قابلمه بیشتر باشد، مربا قبل از پختن کامل، به قوام می رسد و یا چون با حرارت زیاد تهیه شده است، شکرک می زند.
- برای نگهداری طولانی مدت مربای هویج، می توانید آن را داخل فریزر قرار دهید.
- گر می خواهید مربا شما حالت ژله ای به خود بگیرد، از چند برگه ژلاتین در طرز تهیه مربای هویج بهره ببرید.
راهکارهای شکرک نزدن و کپک نزدن مربای هویج
برای جلوگیری از شکرک زدن و کپک زدن مربا باید نکات زیر را حتما به خاطر بسپارید:
- شکرک نزدن مربا: برای جلوگیری از شکرک زدن مربا باید از اضافه کردن بیش از حد شکر به ظرف جلوگیری کنید. بعلاوه، جوشیدن و پختن مربا با حرارت بالا نیز سبب شکرک زدن آن می گردد. به این منظور، با رعایت این نکات می توانید تا حدود زیادی از شکرک مربا جلوگیری کنید. بعلاوه، شما می توانید میزان کمی جوهر لیمو، آبلیمو یا سرکه نیز در هنگام پخت به مربا اضافه کنید. این کار نیز برای جلوگیری از شکرک زدن مربا مفید است.
- کپک نزدن مربا: کپک زدن مربا نیز به دلیل قوام نامناسب آن است. لذا توصیه می گردد بعد از پخت مربا قوام آن را از نظر رقیق نبودن چک کنید. بعلاوه، توجه کنید که مربا را درون ظروف شیشه ای درب دار بریزید و از تمیز بودن آن مطمئن باشید. هرگز مربا را به صورت گرم داخل شیشه نریزید و اجازه دهید تا کاملا خنک گردد؛ چون گرما باعث ایجاد رطوبت در ظرف می گردد که این موضوع به کپک زدن مربا می انجامد. به عنوان نکته انتهای باید بگوییم که برای جلوگیری از کپک زدن مربا، هیچ وقت از قاشق مرطوب برای برداشتن مربا استفاده نکنید.
صبحانه با مربای هویج دلچسب تر میشه…
طبق نتایج مطالعات اخیر صورت گرفته، برترین روش مصرف هویج، به صورت بخارپز است. هویج پخته شده آنتی اکسیدان بیشتری نسبت به نوع خام آن دارد و خوردن آن استرس را کم می نماید. بنابراین پیشنهاد می کنیم در روز های استرس زا مثل ایام امتحان، از مصرف مربای هویج غافل نشوید. در صورتی که زمان و حوصله تهیه این مربای خوشمزه را ندارید، می توانید به راحتی آن را از وبلاگ سمیه سفارش دهید. وبلاگ سمیه ، امکانات بسیاری برای سفارش آنلاین شیرینی و انواع خوراکی مانند خشکبار، میوه، آجیل، نان و محصولات پروتئینی برای مشتریان عزیز خود فراهم نموده است.
منبع: اسنپ فود